18 april 2019
18:45

Askims IK Svart

Referat: HBH - Askims IK Svart

Askim har vi inte mött på några år, senast de var på besök på Hönö Arena spelades det 7-manna mot Hönö IS F04 och det blev nog en förlust där undertecknad dessutom motvilligt fick hoppa in som domare. Varnade bla vår målvakt då domare och målvakt inte var överens om man skulle döma mål eller inte för Askim när bollen tog i hjulet som inte stod rakt :-) ??Askim hade nyligen fått 8 nya spelare från Solängen, Hönö IS tillsammans med IFK Björkö har blivit HBH, 9-manna som gällde denna gång. En helt ny och spännande match med ett motstånd som vi inte kände. Askim orkade ställa upp i formation 2-4-2, eller möjligen 4-2-2 med högt stående ytterbackar medan vi körde sedvanlig 4-1-3. Tog lite tid in i matchen att hitta våra ytor och hur vi skulle spela, även markeringsspelbehövde förbättras då vi inte alla hittade sin markering i försvarspel och fasta situationer. Dock försvarar vi oss bra och alla känner att vi kan mycket bättre i första periodpausen. I andra perioden öppnar vi ganska direkt genom ett superinkast från Tilda in framför mål, Felicia plockar ner och tar sig snabbt förbi vid kortlinjen och lägger en fin pass snett-inåt-bakåttill Hilda som avslutar enkelt i mål. 1-0. Med målet kom också trygghet och vi spelade bra helaperioden men var först i slutet av perioden som det gav utdelning. Lova dra en av sin mycket fina utsparkar till Lowa som tar ner och frispelar Felicia som inte gör något misstag utan sätter det i när. 2-0.

I 3:e perioden startar vi precis som i andra genom att sätta fart direkt. 3-0 genom snygg frispark av Freja till Tilda som sätter in direkt till Felicia En stund senare fick Askim ett läge där vi tappade lite i hemjobbet och de lyckades reducera fint till 3-1. Möjligen var vi lite för heta offensivt nu när vi kände att det lossnade allt mer spel och målmässigt.

Fortsatte vårt fina spel och Hilda kom runt fint som hon gjort många gånger med sin snabbhet och tryckte in 4-1. Lite senare fick Freja bollen några meter i på Askim planhalva visar sin bollskicklighet och sätter bollen perfekt för Hilda att bomba in med ett vackert volleyskott, vilket innebär att Hilda fullbordat sitt hattrick för dagen. Publikhavet för dagen exploderade av fotbollsgodiset som serverades. Vi radar upp chanser och får i slutminuterna även in 6-1 genom Felicia slår den nät efter fin slagen hörna, Felicia noteras därmed också hon för hattrick denna skärtordagsafton. Tack för fint spel med många fina spelmoment.